لیزرآکوپانکچرویژه از دکتر انصاری
درمان کمردرد با لیزر طب سوزنی و لیزر موضعی ناحیه کمر
به طور کلی از دیدگاه طب سنتی چینی ضعف کلیه و کمبود انرژی طحال عوامل اصلی بروز کمردرد هستند که هر دو عموما به دنبال کار جسمی و فکری بیش از حد اتفاق می افتند.
انواع درد کمر و علت آن در طب سنتی چینی:
کمردرد مداوم با درد گنگ که با استراحت بهتر می شود، ناشی از ضعف کلیه است
کمردرد شدید همراه با سفتی عضلات کمر معمولا به دلیل رگ به رگ شدن کمر است که باعث گرفتگی خون در ناحیه کمر شده است
درد شدید کمر که در هوای سرد و مرطوب بدتر و با گرم کردن کمر بهتر می شود، ناشی از نفوذ سرما و رطوبت به کانال های کمر است
درد بسیار شدید همراه با ناتوانی در چرخیدن از ناحیه کمر نیز ناشی از گرفتگی خون است.
کار فکری زیاد و نشستن های طولانی مدت نیز باعث ضعف انرژی (چی) طحال و درنتیجه خستگی مداوم و درد کمر می شود. همچنین فعالیت جنسی بیش از حد نیز در مواردی می تواند عامل بروز کمردرد باشد [۱].
یکی از روش های بدون عارضه و کم هزینه که در چند جلسه کوتاه باعث بهبود قابل توجه درد می شود، استفاده از طب سوزنی و لیزر موضعی ناحیه کمر است. این لیزر، کم توان و در واقع از نوع لیزرهای سرد است که هیچگونه حرارتی ایجاد نمیکند، درنتیجه باعث آسیب به بافت و سلول ها نمی شود. طول موج مورد استفاده برای تحریک نقاط در لیزرآکوپانکچر یا لیزر موضعی در محدوده طول موج قرمز یا مادون قرمز قرار دارد و تنها باعث تحریک نقاط برای انجام عملکرد آن نقطه می شود.
اثرات تحریک نقاط طب سوزنی در طب غربی مورد بررسی قرار گرفته و نشان داده است که طب سوزنی با تنظیم سیستمهای عملکردی بدن از جمله سیستم عصبی، گردش خون، سیستم اسکلتی- عضلانی و نیز سیستم گوارش، انرژی (چی) راکد شده در بدن را به جریان می اندازد و مشکلات ناشی از گرفتگی انرژی مثل کمردرد، درد زانو، شانه منجد (یخزده یا فروزن شولدر) و اسپاسم عضلات را برطرف می کند.
نتایج حاصل از بررسی مقالات متعدد در زمینه طب سوزنی و کمردرد نشان می دهد بیماران پس از انجام چند جلسه طب سوزنی، درد کمتر و عملکرد بهتری در ناحیه کمر حس می کنند. همچنین، احساس ریلکس شدن عضلات و بهبود کیفیت خواب را گزارش دادند که دلیل آن این است که ورود سوزن به نقاط خاصی از بدن و یا تحریک این نقاط با لیزر باعث آزاد شدن اندروفین، انسفالین و دیگر تسکین دهنده های طبیعی در بدن می شود که در نهایت باعث کاهش احساس درد و تعادل انرژی های بدن و بهبود وضعیت فرد می گردند.
[۱] مبانی جامع طب چینی، نویسنده: جیووانی ماچیوچیا، مترجم: دکتر عباس انصاری
https://www.instagram.com/p/B7_cbxYHgri/?igshid=o2m7sfetthfb